Stoofperen in de slowcooker

Stoofperen zijn heerlijk om thuis te bereiden met bijvoorbeeld rodebessensap, rode wijn of rode port. Omdat de stoofperen vaak erg lang moeten koken kan het handig zijn om een slowcooker te gebruiken, zodat je niet de hele tijd op de pan hoeft te letten. Het enige wat je hoeft te doen is het verzamelen van de ingrediënten en het aan de kook brengen ervan. Op deze manier kun je zelf erg gemakkelijk heerlijke stoofperen bereiden.

 Ingrediënten

Als je stoofperen wilt bereiden in de slowcooker heb je niet veel ingrediënten nodig. Het is altijd mogelijk om te variëren met de ingrediënten, echter kun je met alleen deze ingrediënten heerlijke stoofperen maken. Je hebt ongeveer 1 kilo stoofperen nodig,

  • 750 milliliter rodebessensap of rode port of rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 50 gram suiker
  • 1 citroen.

 Bereiding

Begin met het schillen van de peren en het verwijderen van het klokhuis, let er op dat je de steeltjes van de stoofperen laat zitten. Doe de stoofperen in de slowcooker en voeg de rode bessensap, de rode port of de rode wijn toe. Vervolgens voeg je alle overige ingrediënten toe. De stoofperen zullen na zo’n 2 tot 4 uur gaar zijn. Wanneer je de stoofperen echter zo’n 7 uur laat stoven zullen de smaken van het kaneel, de vanille en de kruidnagel goed ingetrokken zijn. Als je een saus wilt maken van het overgebleven kookvocht, dan kun je het kookvocht het beste nog even laten koken. Op deze manier zal het kookvocht indikken en zal je een heerlijke saus overhouden.

 Tips voor stoofperen in slowcooker

Je kunt voor het bereiden van stoofperen zowel rodebessensap, rode port of rode wijn gebruiken. Rode port zal zorgen voor de meest zoete stoofperen en rodebessensap voor de minst zoete stoofperen. Wanneer je rodebessensap gaat gebruiken kun je dus het beste 50 gram suiker extra suiker toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *