Stoofperen met bladerdeeg

Stoofperen in bladerdeeg zien erg prachtig uit en smaken daarnaast ontzettend lekker. Je kunt ze serveren als voorgerecht of als nagerecht, maar ze zijn natuurlijk ook leuk om tussendoor te eten als gebakjes. Stoofperen in bladerdeeg zien er feestelijk en luxe uit en zijn niet moeilijk om te maken. Je hebt daarnaast niet veel ingrediënten nodig voor het maken van stoofperen in bladerdeeg. De stoofperen zijn in bladerdeeg zowel warm als koud te serveren.

Ingrediënten

Om stoofperen in bladerdeeg te maken heb je 4 stoofperen nodig,

  • 500 milliliter witte wijn
  • 100 gram suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje,
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel citroensap
  • een snufje kaneel
  • 1 ei.

Je kunt kant en klaar bladerdeeg gebruiken, maar je kunt dit ook natuurlijk zelf maken. Kant en klaar bladerdeeg gebruiken scheelt erg veel tijd en doet niet onder voor zelfgemaakt bladerdeeg. Als je kant en klaar bladerdeeg gebruikt heb je aan 4 blaadjes voldoende.

Bereiding

Begin met het schillen van de stoofperen, maar laat het steeltje eraan zitten. Verwijder wel het klokhuis van de stoofperen. Schraap vervolgens het merg uit het vanillestokje. Breng ondertussen de witte wijn aan de kook, samen 150 gram suiker, het laurierblaadje, het kaneelstokje en het merg uit het vanillestokje. Wanneer dit alles kookt voeg je de stoofpeertjes toe en laat je ze ongeveer 3 kwartier stoven. Verwarm de oven ondertussen om 200 graden en ontdooi het bladerdeeg. Laat de stoofperen afkoelen en laat ze uitlekken terwijl je het vocht in de pan laat indikken. Snijd het bladerdeeg in stroken en wikkel ze om de stoofperen. Ten slotte meng je de rest van de suiker, een snufje kaneel en het ei en bestrijk je hiermee het bladerdeeg. De stoofperen in bladerdeeg zullen na 20 minuten klaar zijn.

Tips voor stoofperen met bladerdeeg

Stoofperen in bladerdeeg zijn zowel warm als koud te serveren. Wanneer je de stoofperen serveert kun je de ingedikte siroop erbij serveren. Serveer je de stoofperen als nagerecht dan is het erg lekker om ze te serveren met slagroom en vanille-ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *