Stoofperen als dessert

Vaak worden stoofperen gegeten als voorgerecht of als bijgerecht. Stoofperen zijn echter ook heel lekker om als dessert te serveren. Omdat stoofperen zowel koud als warm geserveerd kunnen worden zijn ze goed geschikt voor een dessert. Natuurlijk kun je ook voor beiden kiezen, door de stoofperen te serveren met warme siroop gemaakt van het kookvocht en een bolletje vanille-ijs.

 Ingrediënten

Voor een dessert met stoofperen voor 4 personen heb je ongeveer 4 stoofperen nodig,

  • 350 milliliter rode port of rode wijn
  • 200 milliliter water
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • een scheutje honing of 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels maïzena.

 Uiteraard is het altijd mogelijk om te variëren met het recept. Zo is het mogelijk om rodebessensap te gebruiken in plaats van rode port of rode wijn. Je kunt ook specerijen toevoegen, zoals bijvoorbeeld steranijs.

 Bereiding

Om stoofperen als dessert te maken moet je als eerste de stoofperen schillen en het klokhuis verwijderen. De steeltjes van de stoofperen laat je wel zitten. Leg de peren nadat je ze hebt geschild in een pan en voeg de rode port of rode wijn toe, samen met het water, het kaneelstokje, de kruidnagels en een scheutje honing of de suiker. Laat het geheel ongeveer 3 uur stoven. Je kunt ervoor kiezen om het kookvocht in te laten dikken door het nog een tijd te laten koken. Je kunt echter ook de 2 theelepels maïzena toevoegen om een dikke saus te krijgen.

 Tips voor stoofperen als dessert

Als je liever geen alcohol gebruikt zoals rode port of rode wijn, dan kan je dit heel gemakkelijk vervangen door rodebessensap. Serveer de stoofperen als dessert met vanille-ijs. Je kan echter ook andere ijssoorten gebruiken. Je kunt de stoofperen zowel koud als warm serveren, als dessert met bijvoorbeeld ijs zijn beide opties erg lekker. Het is dus heel eenvoudig om een leuk dessert te bedenken met stoofperen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *