Stoofperencompote

Het is erg gemakkelijk om stoofperencompote zelf te maken. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om stoofperencompote te maken en het kost je maar weinig tijd. Verse en zelfgemaakte stoofperencompote smaakt erg lekker en kun serveren bij zowel een hoofdgerecht als een nagerecht. Voor een mooie rode kleur van de stoofperencompote kun je rodebessensap of rode wijn gebruiken.

 Ingrediënten voor stoofperencompote

Om een stoofperencompote te maken heb je maar weinig ingrediënten nodig. Je hebt ongeveer een kilo stoofperen nodig,

  • 2 eetlepels suiker
  • de schil van 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 100 milliliter water
  • 100 milliliter rode wijn of rode bessensap

Eventueel zou je honing kunnen gebruiken in plaats van suiker. Het is daarnaast erg lekker om ook cranberry’s toe te voegen aan de stoofperencompote. Als je cranberry’s toe wilt voegen dan kun je bijvoorbeeld 200 gram cranberry’s gebruiken.

 Bereiding

Voor de bereiding van de stoofperencompote is het handig om te beginnen met het schillen van de stoofperen. Het is belangrijk om de steeltjes aan de stoofperen te laten zitten. Wanneer je een stoofperencompote maakt hoef je de stoofperen niet in parten te snijden. Je hoeft alleen het klokhuis te verwijderen. Breng ondertussen het water en het rodebessensap op de rode wijn aan de kook, samen met de andere ingrediënten. Wanneer het mengsel kookt voeg je de stoofperen toe en kook je deze ongeveer in 30 minuten zachtjes gaar. Snijd hierna de peren in kleine blokjes en meng dit met het ingedikte kookvocht.

Stoofperencompote tips

Laat de stoofperencompote erg goed afkoelen voor je het serveert. Wanneer je ervoor kiest om cranberry’s te gebruiken dan kun je deze tegelijk met de stoofperen koken. Je kunt de stoofperencompote erg goed serveren bij een hoofdgerecht met bijvoorbeeld aardappelen of bij een dessert met bijvoorbeeld vanille-ijs. Stoofperencompote is daarnaast erg lekker bij een kaasplankje en kan zowel koud als warm geserveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *