Stoofperen met rode wijn

Stoofperen gekookt in rode wijn is een klassiek gerecht dan vrijwel bij elke gang geserveerd kan worden. Met name in de winter zullen stoofperen met rode wijn het perfecte bijgerecht vormen. Omdat je weinig ingrediënten nodig hebt en het bereiden van stoofperen met rode wijn niet veel tijd kost is het ook erg leuk om het gerecht te maken. Je kunt voor stoofperen met rode wijn een willekeurige rode wijn gebruiken. Welke wijn je kiest is afhankelijk van je eigen wensen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om verschillende wijnen te gebruiken.

Ingrediënten

Om stoofperen te bereiden in rode wijn heb je 1 kilo stoofperen nodig,

  • 250 milliliter rode wijn
  • 75 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 citroen.

In plaats van een kaneelstokje kun je ook vanille-extract gebruiken. Wanneer er ervoor kiest om een saus te maken van het kookvocht heb je geen extra ingrediënten mogelijk. Naast de kruidnagel en het kaneelstokje zou je eventueel ook steranijs toe kunnen voegen.

Bereiding

Begin met het schillen van de stoofperen. Let er op dat je het klokhuis helemaal verwijdert, maar dat je de steeltjes aan de stoofperen laat zitten. Rasp vervolgens de schil van de citroen. Doe de geschilde stoofperen in een pan en voeg de rode wijn toe. Gebruik water om ervoor te zorgen dat de stoofperen helemaal onder water staan. Voeg daarna de citroenrasp, het suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en het laurierblaadje toe. Laat dit alles ongeveer 1 uur stoven.

Stoofperen met rode wijn tips

De stoofperen met rode wijn kun je zowel koud als warm eten. Het is daarom goed mogelijk om de stoofperen een dag van te voren te maken. Wanneer je ze de volgende dag wilt verwarmen dan kun je ze op laag vuur opwarmen. Omdat de stoofperen ook koud heel lekker zijn hoef je ze niet te verwarmen. Als je liever geen wijn gebruikt kun je de rode wijn vervangen door rodebessensap.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *